نرم افزار Inventor یکی از کامل ترین نرم افزارهای طراحی ماشین آلات و مکانیزم های پیچیده می باشد. توانایی این نرم افزار باعث شد که در سال 2006-2007 پرفروش ترین نرم افزار مدلینگ در جهان نام بگیرد. این نرم افزار همراه با دیگر محصول معروف کمپانی Autodesk یعنی AutoCAD و Mechanical desktop به بازار عرضه شد و از آن تاریخ به بعد Inventor کم کم جای خود را در میان کاربران این رشته باز کرد. خصوصاً سازگاری کامل این نرم افزار با CAD یکی از علل موفقیت آن بود. چرا که برای شرکت هایی که نقشه های قدیمی خود را با AutoCAD کار کرده بودند عامل سازگاری کامل نرم افزارهای مدلینگ جدید بسیار مهم بود.

مجموعه آموزش‌های نرم افزار Autodesk Inventor
مجموعه آموزش‌های نرم افزار CATIA
مجموعه آموزش‌های نرم افزار SolidWorks

همچنین پشتیبانی این نرم افزار از نقشه های مدل شده توسط Mechanical desktop یکی دیگر از عوامل موفقیت آن است. شاید یکی از بارزترین مشخصه هایی که بتوان نرم افراز Inventor به عنوان بهترین نرم افراز مهندسی مکانیک برشمرد، محیط طراحی مهندسی خاصی می باشد که جهت طراحی سایر قطعات یک ماشین، از جمله چرخ دنده ها (ساده، ماریچ، مخروطی) و سیستم های انتقال قدرت دیگر (تسمه تایم، تسمه V ، شکل چرخ زنجیر)، سایر قطعات اتصلالی شامل انواع خارها، گوه ها، پین ها، اشپیل، هزارخارها، انواع پیچ مهره)، سایر فنرها (فشاری، کششی، بشقابی و سنجاقی) و انواع بادامک و بیش از 300 مدل یاتاقان که هر یک در اندازه های متفاوتی وجود دارد، قابل طراحی می باشند.



گفتی است سایر موارد ذکر شده به صورت طراحی گام گام قابل اجرا می باشد. بر خلاف نرم افزار هایی دیگر Solid works یا catia که توانایی insert کردن بعضی از قطعات را دارند (یعنی از داخل tools box که حاوی قطعات از پیش مدل شده می باشد و شما قادر به تغییر اندازه آن می باشید)، دراین نرم افزار تمامی مراحل طراحی به صورت کاملاً تخصصی و محاسباتی قابل اجرا می باشد. مثلاً برای ایجاد یک چرخ دنده سایر پارامترهایی که در زیر ذکر می شود قابل اعمال و تغییر می باشد:

  • توان ورودی، سرعت ورودی، torque ورودی
  • میزان لقی، بازده، اصطکاک
  • نوع بارگذاری شامل: هارمونیک، شوک، متغییر، متغییر معکوس
  • اعمال ضرایب دینامیکی مختلف و معین کردن نوع روان ساز
  • اعمال ضرایب تصحیح (مخصوص چرخ دنده های خاص مانند راه سازی و ...)
  • سایر مشخصات ابعادی (مدول، تعداد دندانه، فاصله بین دو چرخ دنده، ضخامت چرخ دنده، زاویه فشار، زاویه دندانه)

اگر درهنگام طراحی چرخ دنده به هندبوک های مهندسی سری زده باشید، خواهید دید که سایر پارامترهای ذکر شده تاثیر بسزایی در نتیجه خروجی محاسبات دارند. در انتهای مرحله طراحی نیز با یک گزارش خروجی از مشخصات ورودی و خروجی داده شده می توان نتیجه محاسبات را به عنوان مستندات طراحی خود، در سیستم ذخیره سازی نمود و در نهایت آن راچاپ نمایید. بد نیست که بدانید، تمامی فرمول های مورد استفاده در کلیه مراحل طراحی در هندبوکی که به همراه نرم افزار نصب می گردد موجود می باشد که می توانید روند محاسبات را نیز به صورت فرموله شده داشته باشید.

اگر به فراگیری مباحث مشابه مطلب بالا علاقه‌مند هستید، آموزش‌هایی که در ادامه آمده‌اند نیز به شما پیشنهاد می‌شوند:

مجموعه آموزش‌های نرم افزار NX Unigraphics
مجموعه آموزش‌های نرم افزار ProEngineer
مجموعه آموزش‌های نرم افزار Mechanical Desktop
مجموعه آموزش‌های نرم افزار AutoCAD
مجموعه آموزش‌های نرم افزار Rhino
مجموعه آموزش‌های نرم افزار Geomagic Design