به لحاظ ترمودینامیکی مواد اکسید شده نسبت به مواد در حالت معمولی در سطح پایینتری از انرژی قرار دارند، بنابراین تمایل رسیدن به سطح انرژی پایینتر سبب اکسید (خورده) شدن فلز میگردد. با این توضیح میتوان گفت که هیچگاه نمیتوان به طور کامل از خوردگی جلوگیری نمود، بلکه باید به نحوی میزان خوردگی را به حد قابل قبول رسانید...
محصولات مرتبط
به لحاظ ترمودینامیکی مواد اکسید شده نسبت به مواد در حالت معمولی در سطح پایینتری از انرژی قرار دارند، بنابراین تمایل رسیدن به سطح انرژی پایینتر سبب اکسید (خورده) شدن فلز میگردد. با این توضیح میتوان گفت که هیچگاه نمیتوان به طور کامل از خوردگی جلوگیری نمود، بلکه باید به نحوی میزان خوردگی را به حد قابل قبول رسانید.
خوردگی سبب به وجود آمدن زیانهای فراوانی در کارایی سیستمهای مختلف میگردد. خوردگی تنشی شکست یک ماده به دلیل تاثیر همزمان خوردگی و تنش کششی کمتر از تنش نامی ماده است. افزایش تنش پسماند کششی، آلیاژی شدن، قرارگیری پتانسیل خوردگی در آغاز رویینگی (ایجاد لایه نگهدارنده) و پایان رویینگی (نابودی لایه نگهدارنده) احتمال این گونه خوردگی را افزایش میدهند. خستگی خوردگی به تاثیر همزمان خستگی و محیطهای خورنده گفته میشود. موادی که در حالت عادی از خود حد خستگی نشان میدهند، در حضور محیط خورنده حد خستگی نداشته و به علت تجمع تنش در نوک ترک خستگی، از کرنش سختی نوک ترک و یا گرد شدن آن جلوگیری میشود. شکست فلز در اثر تنش های متناوب سیکلی را خستگی می نامند. معمولا شکست های خستگی در تنش های زیر نقطه تسلیم و بعد از تعداد زیادی نوسانات تنشی اتفاق می افتد.
به طور کلی شکست ناشی از خستگی مشتمل بر ناحیه بزرگی است که صاف بوده و ناحیه کوچکی که زبر و خشن است و دارای ظاهر کریستالی می باشد. مطالعات نشان داده اند که در مرحله اشاعه ترک های خستگی در فلز، تنش های متناوب باعث کوبیدن سطوح شکست روی یکدیگر و صاف کردن آن ها می گردد. اشاعه ترک تا موقعی که سطح مقطع فلز آن قدر کم شود که تنش روی آن از تنش نهایی فلز بیشتر شده و شکست ترد در نمونه واقع گردد، ادامه می یابد. شکست ترد معمولا ظاهر زبرتری دارد. ظاهر معمول شکست های ناشی از خستگی منجر به نامگذاری غلط آن به کریستالیزاسیون شده است.
اطلس نمودارهای خستگی خوردگی و تنش خوردگی (Atlas of Stress - Corrosion and Corrosion Fatigue Curves) مشتمل بر 535 صفحه، به زبان انگلیسی، همراه با تصاویر و دیاگرام به ترتیب زیر گردآوری شده است:
- Chapter 1: Ferrous Alloys
- Chapter 2: Carbon Steels
- Chapter 3: Alloy Steels
- Chapter 4: Maraging Steels
- Chapter 5: Stainless Steel
- Chapter 6: Aluminum Alloys
- Chapter 7: Copper Alloys
- Chapter 8: Nickel - Base Alloys
- Chapter 9: Titanium
- Chapter 10: Others (Mg, Ta, W, Ur, Zn, Zr)
جهت خرید اطلس نمودارهای خستگی خوردگی و تنش خوردگی به مبلغ فقط 20000 تومان و دانلود آن بر لینک افزودن به سبد خرید در پنجره بالا کلیک نمایید.
!!لطفا قبل از خرید از فرشگاه اینترنتی برتر فایل قیمت محصولات ما را با سایر فروشگاه ها و محصولات آن ها مقایسه نمایید!!
دیدگاه خود را بنویسید