طراحي يك ساختمان فارغ از نوع كاربري آن كه مي تواند مسكوني، خدماتي، ورزشي، فرهنگي، صنعتي و ... باشد، همواره مبتني بر پنج ركن اصلي است كه اين اركان عبارتند از: مكانيك خاك، معماري، سازه، تاسيسات مكانيكي و تاسيسات الكتريكي. هر يك از بخش هاي فوق توسط مهندسين متخصص در رشته مربوطه طراحي مي گردد كه البته هماهنگي بين مهندسين طراح در پنج رشته، امري ضروري و اجتناب ناپذير مي باشد. از اين بين مقوله طراحي تاسيسات مكانيكي ساختمان ها كه مهندسين مكانيك با گرايش حرارت و سيالات عهده دار انجام آن هستند به واسطه ارتباط مستقيم و تنگاتنگ با رفاه ساكنين ساختمان در طول مدت زمان بهره برداري، از اهميت ويژه و به سزائي برخوردار است.
مجموعه آموزشهای مهندسی تاسیسات |
آموزش طراحی سیستمهای تهویه و طراحی مطبوع با نرم افزار Carrier |
آموزش محاسبه بار سرمایی و گرمایی ساختمانها با نرم افزار Carrier |
بديهي است كه طراحي تاسيسات مكانيكي يك ساختمان مشتمل بر محاسبات دقيق مهندسي و تهيه نقشه هاي اجرايي براي سيستم هاي مختلف از جمله آبرساني، فاضلاب، آتش نشاني، گاز طبيعي، تهويه، سرمايش، گرمايش و ... مي باشد كه هر يك روش طراحي، كدها، استانداردها، هند بوك ها و فرمول هاي منحصر به خود را داشته و پرداختن به جزئيات آنها فراتر از مقدورات يك مقاله مي باشد. لذا در اين نوشتار مختصر و كوتاه، نويسنده سعي نموده بر اساس تجربيات خود در زمينه طراحي تاسيسات مكانيكي در پروژه هاي مختلف، برخي از مهم ترين نكات، فرمول ها، تبديل آحاد و محاسبات سرانگشتي را كه داراي بيشترين كاربرد در طراحي تاسيسات مكانيكي ساختمان ها مي باشند در قالب 30 نكته كاربردي گردآوري نموده و به محضر خوانندگان گرامي عرضه نمايد، باشد كه مورد استفاده همكاران محترم و به خصوص مهندسين طراح جوان قرار گيرد...
نکات کاربردی و محاسبات سرانگشتی در طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان ها، جزوه ای مفید و کاربردی از آموزش مباحث طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان ها می باشد. این جزوه کوتاه مشتمل بر 9 صفحه، به زبان فارسی، با فرمت pdf، به همراه فرمول ها و روابط ریاضی پرکاربرد در طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان ها گردآوری شده است.
جهت دانلود رایگان نکات کاربردی و محاسبات سرانگشتی در طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان ها بر لینک زیر کلیک نمایید:
اگر به فراگیری مباحث مشابه مطلب بالا علاقهمند هستید، آموزشهایی که در ادامه آمدهاند نیز به شما پیشنهاد میشوند:
دیدگاه خود را بنویسید