در این مقاله به مطالعه اثر اصطکاک بین سنبه و ورق در فرآیند کشش عمیق قطعه آلومنیومی 3003 با استفاده از تحلیل غیر خطی و شبیه سازی فرآیند در حالت اکسی سیمتریک به روش اجزاء محدود و با کمک نرم افزار آباکوس ABAQUS پرداخته شده است. در سه حالت مختلف اثر اصطکاک بین سنبه با ورق در برابر نیروی کشش عمیق، کرنش های پلاستیک و ماکزیمم تنش پلاستیک وان میس مورد بررسی قرار گرفته است.
مجموعه آموزشهای مهندسی ساخت و تولید |
مجموعه آموزشهای نرم افزار تحلیلی ABAQUS |
آموزش مدلسازي مواد پیزوالکتریک در نرم افزار تحلیلی ABAQUS |
در این مقاله فرآیند کشش عمیق ورق یک ظرف سیلندریک فلانچ دار از جنس آلومنیوم 3003 به قطر اولیه 200mm و به ضخامت 0.82mm مورد بررسی قرار گرفته است. یکی از پارامترهای مهم در فرآیند کشش عمیق، پارامتر نسبت کشش می باشد. در شرایط معمولی و برای آلیاژهای کششی این پارامتر در اولین مرحله کشش از عدد تقریبی 2 شروع می شود. به عبارتی ورق در اولین مرحله کشش خود می تواند تا نصف قطر اولیه خود یعنی 50 درصد کاهش قطر پیدا کند. ولی به دلیل کارسختی انجام شده روی ورق و تغییر شکل در دمای محیط، در مراحل بعدی این نسبت بایستی کوچکتر شود که معمولا با 10 الی 20 درصد کاهش عدد 1.8 تا 1.6 برای نسبت کشش مراحل بعدی انتخاب می شود. در غیر اینصورت ورق دچار آسیب پارگی خواهد شد...
مقاله تاثیر اصطکاک بین سنبه و ورق در شبیه سازی فرآیند کشش عمیق در تحلیل غیرخطی اکسی سیمتریک با ABAQUS مشتمل بر 7 صفحه، به زبان فارسی، تایپ شده، به همراه تصاویر، دیاگرام و فرمول ها و روابط ریاضی با فرمت pdf، به ترتیب زیر گردآوری شده است.
جهت دانلود رایگان مقاله تاثیر اصطکاک بین سنبه و ورق در شبیه سازی فرآیند کشش عمیق در تحلیل غیرخطی اکسی سیمتریک با ABAQUS بر لینک زیر کلیک نمایید:
اگر به فراگیری مباحث مشابه مطلب بالا علاقهمند هستید، آموزشهایی که در ادامه آمدهاند نیز به شما پیشنهاد میشوند:
دیدگاه خود را بنویسید